Maalaispäiväkirja 30.1.2009

Ikkunasta näkyy...Luistinrata. Se on pysynyt jäässä jo monta viikkoa.

Tänään mietin... pystymmeköhän koskaan matkustamaan valoa nopeammin. Alkuräjähdysteorian mukaan maailmankaikkeus on ensimmäisinä hetkinään laajentunut valoa nopeammin, mutta se on tietysti ihan eri asia kuin matkustaminen. Ja jos syklinen teoria on oikeassa, inflaatiota ei olekaan ollut (mitä menetystä tosin kompensoi se, että sitten on olemassa rinnakkaismaailmankaikkeus joka on gravitaation kautta yhteydessä omaamme, joten täydellisen masentava syklinen teoria ei suinkaan ole...)

Päivän asu on... tällä hetkellä tummanvihreä mekko, tummansininen essu ja sinikirjava huivi. Toisin sanoen päivän toinen mekko, neljäs essu ja toinen huivi. Siihen että vakioasussani on lennosta vaihdettava päällyskerros, on hyvä syy. Missä muussa varustuksessa selviäisinkään elämästäni?

Tänään olen... Pinonnut polttopuita. Alkuviikosta pihaan saapui neljä mottia polttopuita, ja tänään sain viimeisetkin varastoitua. Siivonnut yläkerran, suunnitellut ensi viikon ruokalistan ja käynyt miehen kanssa tekemässä tarvittavat ruokaostokset. Silittänyt. Ensimmäiset tilaamistani kankaista saapuivat ja ne on prosessoitava varastoon odottamaan ompelemista. Saanut valmiiksi sukat ja katsonut Star Trek Voyagereita.

Aion...katsoa vielä jonkun Voyagerin, en varmaan paljon muuta.

Päivän ruoka oli... paistettua kalafilettä tartarkastikkeen kera, perunasosetta. Jälkiruuaksi loput eilisestä apple piestä vaniljajäätelön kera. Pakastimessa on vielä paljon erilaisia omenapiirastäytteitä jotka pitää käyttää ennen kuin seuraava sato saapuu.

Olen iloinen siitä että... sain korvattua kaksi viikon jumppatuokioista hyödyllisellä työllä polttopuiden parissa. Siitä että ensimmäinen saippuaeräni onnistui hyvin. Uusista sukista. Siitä että alkuviikon työkiireiden ja pitkien Helsinki-päivien jälkeen olen voinut olla kotosalla ja saanut kotitöitä tehtyä.

Aion mennä...nukkumaan aika aikaisin tänään.

Luen... Steinhardt & Turok: Endless Universe: Beyond the Big Bang. Vielä vähän kesken.

Olen tekemässä... sampooreseptiä. Sampoon tekeminen on jonkin verran vaikeampaa kuin saippuan tekeminen. Haastetta lisää se, etten löytänyt hyvää valmista reseptiä joten joudun tekemään senkin itse vain MMS:n lipeälaskuri apunani. Onneksi palasampoita voi käyttää myös saippuina jos tukka ei niistä niin pidä. Käsityörintamalla pitäisi varmaan palata miehen liivin kimppuun ja saada violetti essu ommeltua mahdollisimman pian. Tällä viikolla myös Ikuisuusristipisto palasi työn alle parin kuukauden tauon jälkeen. Se on niin rentouttava...ja niin hitaasti etenevä ettei ole tosikaan.

Toivon... Että ehdin ommella vähän täydennystä vaatevarastooni helmikuun alun aikana.

Kuulen... takkatulen rätinää. Taas vaihteeksi...

Parasta juuri nyt... kauniit pinot polttopuita varastossa. Komeetan odotus. Toisaalta se että elämässä on taas yhtäkkiä kamalan paljon tekemistä on vähän stressaavaa, toisaalta sekin kuitenkin on parasta.

Viikonloppuna aion...siivota vielä vähän ekstraa. Katsella lisää Voyagereita ja lukea loppuun Endless Universen ja toivottavasti aloittaa uutta avaruustutkimuksen filosofiaa käsittelevää kirjaa. Tämä päivä meni kotitöille, siis viikonloppuna pitää tehdä vähän filosofintöitä.

posted under |

0 kommenttia:

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments