Sota Hiirulaisia Vastaan, osa II: Ruraalilegendoja

Blogitauon aikana sota hiirulaisia vastaan kiihtyi. On syytä tehdä tästäkin tosielämän draamasta jatkokertomus.

Tilanne sodassa: Hiiriä 4
Rottia 0

Ihmiset vs. hiiret 4-0
Ihmiset vs. rotat 0-2 ”Se parhaiten nauraa joka viimeksi nauraa, ja mää ainakin nauran noille teidän hikisille loukuille!” -Paikallinen Rotta-

Ymmärsimme, että suhtautumisemme taisteluun on ollut ihan väärä. Taistelu siimahäntiä vastaan ei hoidu sillä että sopiviin paikkoihin viritetään muutama loukku ja odotetaan että pöhköt otukset kävelevät niihin päättämään päivänsä. Ehei. Sota hiirulaisia vastaan on totista touhua. Asioiden todellinen laita alkoi valjeta meille asukasyhdistyksen pikkujouluissa, kun jouluruokien maistelemisen ohessa mainitsimme kaikennähneille naapureillemme käynnissä olevasta hiirijahdista (joka siinä vaiheessa siis oli vielä pelkkä hiirijahti).

”Tämä vuosi onkin ollut paha rottavuosi.” naapuri valisti. ”Meilläkin on kaikki keinot käytössä. Tosin rotanmyrkkyä ei pidä käyttää kuin äärimmäisessä hädässä, koska pahimmassa tapauksessa rotta ryömii kuolemaan jonnekin jossa joku syö sen, ja on aina harmillista jos joku rottia syövä eläin kuolee.” Nyökyttelimme ymmärtäväisesti kun naapuri kertasi tuttua asiaa: rotat ovat älykkäitä eläimiä, jotka oppivat pian välttelemään loukkuja. ”Joka kymmenes vuosi jostain tulee aina superrotta, jota ei meinaa saada hengiltä sitten millään. Se välttelee niin naapuruston norjalaista metsästäjäkissaa kuin loukkujakin ja on röyhkeä kuin piru itse.” Voi ei! Kaupunkilegendat sikseen, täällä maalla kerrotaan ruraalilegendoja jotka ovat paljon uskottavampia ja paljon hyytävämpiä kuin mikään ennen kuulemamme.
”Silloin tulee hyökätä niiden arvostelukyvyn kimppuun.” naapurimme neuvoi parkkiintuneen strategin äänenpainoin, ja me höristimme korviamme. ”Ne on juotettava humalaan, esimerkiksi kastamalla leipäpaloja viinaan. Humalassa rottien arvostelukyky pettää, niistä tulee uhkarohkeita ja ne kävelevät suoraan loukkuihin. Ja jos on luminen sää, voi hyvällä onnella naureskella lumessa näkyville mutkitteleville jalanjäljille.”
”Ja tämäkö tepsii aina?”
”Toistaiseksi. Meillä kyllä pelätään, että joskus vielä syntyy raitis superrotta. Sitten alkaa taas olla hyvät konstit vähissä.”

Hiirulaiset ovat kärsineet raskaita tappioita, mutta pian pikkujoulujen jälkeen huomasimme rotan lintujen ruokintapaikalla. Muutama päivä sitten sana oli ilmeisesti kiertänyt ja rotalla oli jo mukanaan kaveri. Ilmeisesti auringonkukansiementarjoilu on sen verran hyvää, etteivät rotanloukkujen syötit kiinnosta kavereita vaikka niihin laittaisi mitä houkutuksia. On aika käydä niiden arvostelukyvyn kimppuun. Puolisolla, joka vastaa sekä liköörinteosta että rottasodan operatiivisesta toiminnasta, on jo liköörirusinat tuotannossa. Sodankäyntiä valvova ympäristöeetikko on antanut julkilausuman, jossa todetaan että niin kauan kuin rottien loppu on nopea ja tuskaton, kaikki keinot ovat sallittuja, myös katalat. Kun puoliso palaa Ruotsista ja hänen työkiireensä hellittävät tältä vuodelta, alkaa suurhyökkäyksen valmistelu. Mutta vielä tänään isäntä on poissa talosta ja minä saan kuunnella avuttoman raivon vallassa miten joku hirttämätön lurjus nakertaa jotakin väliseinän sisällä. Tukeva potku seinään lähettää ketaleen matkoihinsa, hetkeksi. Molemmilla puolilla tiedetään ettei tämä tähän jää. Se parhaiten nauraa joka viimeksi nauraa, ja minulla on vakaa aikomus virnistellä mielipuolisen leveästi ensi vuonna levitellessäni biojätekompostorin tuottamaa multaa ruusuilleni.

Naapurimme on kuulemma solminut myös yya-sopimuksen paikallisten harakoiden kanssa. Se selittääkin, miksi naapuruston naakat viihtyvät niin hyvin meidän puutarhassamme. Onneksi pidämme naakoista. Saisikohan niiden kanssa sorvattua jonkinlaisen sopimuksen rottien pään menoksi?

0 kommenttia:

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments