Maalaispäiväkirja 19.11.2008


Ikkunasta näkyy... Lintulauta jossa on meneillään jo täysi sirkus. Meidän lintulautamme ei ole mikään idyllinen postikorttilintulauta, vaan ruokintatelineessä roikkuu milloin harakoita, milloin naakkoja ja oravia. Pikkulinnut puikkivat väliin miten parhaiten taitavat. Lintusirkus on viihdyttävämpi kuin televisio....eikä hintakaan jää paljon tv-luvan alle talven aikana. Sanonta ”syö kuin lintu” joka viittaa pieniruokaisuuteen on taatusti jonkun kaupunkilaisen keksimä.
Sää oli tänään vaihteeksi aurinkoinen ja nätti. Mutta lunta ei ole.


Tänään mietin...emergenssiä ja sitä, uskonko että tietyssä mielessä kaikki oleva palautuu fysiikkaan. Luulisin että en usko, mutta pitää vielä miettiä. Huomenna aloitan lukemaan uutta metafysiikan kirjaa. Ehkä se selkeyttää ajatuksiani. Tai sitten vakuutun siitä että en olekaan olemassa. Se saattaisi myös selkeyttää ajatuksia.

Olen iloinen siitä että... saan asua maalla ja olla työpäivänäkin kotona. Siitä että miehellä oli tänään etätyöpäivä. Siitä että aurinko paistaa. Siitä että kattoullakolta löytyi kuollut hiiri (uskallanko toivoa että juuri se kaveri joka on valvottanut minua yli kuukauden yöt..?) Tuoksukynttilöistä ja puilla lämmitetystä talosta.

Keittiössä... valmistui tänään kanaa ja nuudeleita ja hedelmäsalaattia. Puolison toiveruokia.

Päivän asu oli... tummanvihreä mekko ja esiliina, musta pikkuhuivi ja harmaat keltaraitaiset villasukat.

Tänään olen... maksanut ison kasan laskuja, silittänyt lakanat, lukenut fysiikkaa, kirjoittanut, pessyt pyykkiä, tehnyt ruokaa, ajatellut, tehnyt kosteushoidon hiuksille, treenannut crosstrainerissa, kantanut puita, tehnyt tulia ja vahtinut niitä.

Aion... uppoutua kirjaan ja nauttia iltatakan lämmöstä. Kun takka sammuu ja saan pellin kiinni, on aika mennä nukkumaan.

Aion mennä... filosofien pikkujouluihin huomenna. Pikkujoulut torstaina. Tyypillistä filosofia...

Luen... Stephen Kingin Liseyn tarinaa, ja saan sen varmaan loppuun tänään. Olen hyvin nopea lukemaan.

Olen tekemässä... ikuisuusristipistoa, lapasia ja juhlamekkoa. Jälkimmäisen kanssa olen vaikeuksissa.

Toivon... että pian sataisi lunta. Että muistaisin napata huomenna kaupungilta mukaani uuden Turisaan Varangian Way CD:n. Entinen on rakastettu hengiltä.


Talossa ja puutarhassa... on jo aika siistiä. Koska lunta ei näytä tulevan, olen tullut siihen tulokseen että minun on syytä järjestää kimallukseni itse ja kuorruttaa sisustusta joulukrääsällä.

Kuulen... tulen rätinän takassa.

Parasta juuri nyt... Puilla lämmitetty talo. Browniet. Värikkäät kankaat ja langat joiden kanssa puuhasteleminen karkoittaa syksyistä harmautta.

Viikonloppuna aion... tehdä kotitöitä ja jos sää sallii, myös pihatöitä. Anoppi perheineen tulee ehkä kylään. Rauhallinen viikonloppu luvassa, paitsi miehen pitää kirjoittaa jotain ihme deliverablea.


posted under |

0 kommenttia:

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments