Kymmenen neuvoa rouville: näin kadotat perheonnen ennätysajassa

Lista kirjoitettu ennen kaikkea itselleni.

1. Nalkuta. Kaikesta voi nalkuttaa. Parhaita nalkutuksenaiheita ovat kotityöt joissa aviomies on ehdottoman tarpeellinen (meidän perheessä: puihin tai katolle kiipeily, alakerran siivoaminen, tiskit jne.) Sen sanominen että x pitäisi tehdä tai jopa muistuttaminen kerran, pari ei ole vielä nalkuttamista, joten muista nalkuttaa jatkuvasti. Nalkuttaminen on tehokkainta silloin kun teillä pitäisi olla erityisen hauskaa tai yritätte erityisesti rentoutua. Kannattaa myös nalkuttaa kun mies on selvästi väsynyt, tai kun hän on toteuttamassa johonkin muuhun asiaan liittyvää pyyntöäsi.

2. Valita
. Valittaminen on nalkutuksen variaatio. Valittaessa on olennaista kertoa miten kurjalta ja pahalta sinusta tuntuu kun meillä ei tässä kuussa ole varaa pistää koko sisustusta uusiksi, hän ei tiskannut eilen kello 19 mennessä. Ajattele myönteisesti: se, että puolisosi on vain ihminen (vaikka tilasitkin oikeastaan Unelmien Prinssin suoraan satukirjasta) tarkoittaa, että voit aina löytää asioista joista miehelle on syytä valittaa. Valittamisessa, kuten nalkutuksessakin, tärkeää on sisällön lisäksi myös riittävä toisto ja äänensävy.
Muista myös syyttelyn jalo taito. Miehen virheet kertovat aina syvällisiä totuuksia hänestä ihmisenä. Se, että hän levähtää hetken koska päätä särkee kertoo että hän on heikko ja nahjus. Se, että hän unohti laittaa tiskikoneen päälle on suoranaista kiusantekoa joka todistaa siitä että hän on ottanut elämäntehtäväkseen elämäsi hankaloittamisen.

3. Älä ole kiltti. Jos olet kiltti, miehesi lakkaa taatusti arvostamasta sinua ja ennen kuin huomaatkaan, olet hänelle vain palvelija. Aina kun hän pyytää sinua tekemään jotakin, muista kysyä “Miksi et itse viitsi?” Tai yksinkertaisesti kieltäydy. Älä missään olosuhteissa ole hänelle spontaanisti mukava. Se on hemmottelua ja hemmottelu pilaa ihmisen- pian hän alkaa vaatia sinulta palvelua kellon ympäri ja muuttuu avuttomaksi nahjukseksi.
Älä myöskään koskaan kysy hänen mielipidettään asioista Jotka Sinulla On Oikeus Tehdä. Älä mielellään mistään muustakaan.
Älä koskaan tee miehen lempiruokia. Itse asiassa, älä tee hänelle ruokaa ollenkaan. Mikä kokki sinä muka olet? Jätä muutenkin oma osuutesi kotitöistä hoitamatta. Elämäsi naisena on liian rankkaa ilmankin, ja jos mies muistuttaa sinua asiasta, se todistaa ainoastaan sen että hän on ymmärtämätön ja tunteeton sika. Älä myöskään pese miehen pyykkejä –ethän sinä niitä käytäkään.
Älä koskaan osta miehelle mitään kivaa. Älä koskaan maksa yhtään laskua jonka maksaminen ei ole nimen omaan sinun velvollisuutesi. Ylipäätään, se mitä rahoillasi teet, ei kuulu miehelle millään tavalla. Hänellä on kuitenkin suuremmat tulot joten ainoastaan hänen rahankäyttöään tarvitsee syynätä tarkasti.

4. Muista kritiikki! Kun et enää voi nalkuttaa koska puoliso meni ja teki sen mitä häneltä pyysit, voit vielä kritisoida. Hän varmasti teki jotain perusteellisen väärin! Ja hän varmasti teki sen ihan tahallaan ja silkkaa ilkeyttään! Hänen työnsä jälki kannattaakin aina tarkistaa huolellisesti, vaikka hänellä olisi kymmenen vuoden kokemus tehtävästä. Samalla voit toki valittaa siitä miten rasittavaa kaikkien tarpeellisten tarkastusten teko sinulle on.
Voit myös kritisoida häntä yleisellä tasolla: hänen palkkaansa, pukeutumistaan, harrastuksiaan ja ylipäätään hänen olemassaoloaan. Muista että miehet ymmärtävät parhaiten kun käytät konkreettisia esimerkkejä: vertaa miestäsi muihin tuntemiinne miehiin jotka ovat menestyvämpiä, ymmärtäväisempiä, fiksumpia. Ennen pitkää mies varmasti lankeaa eteesi polvilleen kiitollisena siitä että olet huolinut hänet.
Muista että nykyajan opit myönteisen palautteen antamisesta ovat soopaa. Kyllä vanha kansa on aina tiennyt että kehuminen tekee ihmisestä vain ylpeän ja liian itsevarman. Oikeastaan, teet hänelle suuren palveluksen jos et koskaan sano yhtään ihailevaa sanaa hänestä. Ties mihin onnettomuuksiin hän säntäisi päätä pahkaa jos hänellä olisi yhtään liian suuret luulot itsestään.
Jos sinulla on aikaa tai kaipaat vaihtelua, voit joskus korvata kritiikin ryhtymällä yksinkertaisesti työnjohtajaksi. Tarkkaile miehen työskentelyä lähietäisyydeltä ja aloita luento heti kun huomaat jotakin epäilyttävää.

5. Älä ole kiitollinen. Muista että miehen huomionosoitukset ja yleinen kiltteys sinua kohtaan ovat itsestäänselviä asioita. Sinä olet Nainen, ja paitsi että olet täydellisen tasa-arvoinen miehen kanssa kaikissa niissä asioissa joissa tasa-arvoisena oleminen huvittaa sinua, miehen tulee myös kohdella sinua kuin maan päälle laskeutunutta jumalatarta silloin kun haluat elämääsi vanhanajan romantiikkaa. Tunnetusti jumalattaret ovat oikukkaita, joten sinullakin on siihen täysi oikeus.
Mitä hyvänsä mies hyväksesi tekeekin, se on vähintä mitä hän voi tehdä. Sitä paitsi luultavasti hän olisi voinut osoittaa huomiota paremminkin: hän olisi voinut ostaa viiden sijasta viisitoista ruusua, viedä kylpylän sijasta Balille lomailemaan, tiskien tiskaamisen sijasta siivota koko talon ja tehdä kaikki roikkuvat pihatyöt. Pohdi aina, ovatko pienet huomionosoitukset sittenkään merkkejä aidosta rakkaudesta vai pieniä vain siksi että et miehen mielestä ansaitse parempaa ja hienompaa.

6. Ole välinpitämätön. Älä ole kiinnostunut miehen kuulumisista. Miten sille voisi tapahtua mitään mielenkiintoista päivän aikana kun olette erossa toisistanne? Vointiakin on turha kysellä: näkyyhän se pystyssä pysyvän kysymättäkin. Kotioloissa kannattaa myös kulkea pelkästään mukavissa vanhoissa, tahraisissa pyjamissa. Sen sijaan, kun lähdette ulos ihmisten ilmoille, kannattaa laittautua mahdollisimman näyttäväksi. Parhaaseen tulokseen pääset, jos mainitset miehellesi laittautuvasi muita varten.
Jos mies kysyy mielipidettäsi jostakin etkä jaksa komentaa, voit sanoa ettei sinua voisi vähempää kiinnostaa. Tämä ei tietenkään tarkoita, ettetkö voisi valittaa myöhemmin jos mies kuitenkin valitsee väärin. Valittaa voi aina.

7. Oleta aina pahinta. Kun ajattelet puolison aikomuksia, oleta aina pahinta. Ymmärrä, että ajattelemattomuus on aina oire jostakin paljon syvällisemmästä ja pahemmasta joka liikkuu miehen mielen tutkimattomissa syvyyksissä. Jos hän unohtaa viedä roskat, on perusteltua epäillä ettei hän enää välitä sinusta. Jos hän sanoo ettei juuri nyt ole varaa ostaa sohvaa hienosta putiikista, sano “Haluat siis tehdä minut onnettomaksi!” Voit myös vihjata, että hän on laiska kun ei ansaitse enemmän jotta voisi pitää sinut onnellisena. Jos hän tekee mitä hyvänsä mistä et pidä, hän tekee sen vain tehdäksesi elämäsi kurjaksi. Ole kurja, kärsivä mutta jumalallisen kärsivä marttyyri. Muista myös osoittaa että miehesi kelvottomuus on patologista: “Sinä ET KOSKAAN muista sulkea sitä vessankantta. Olet AINA niin ällöttävä!”


8. Tukahduta Puolisosi ei tarvitse omaa elämää. Hänellä on sinut. Muista osoittaa pontevasti että kaikki mistä hän pitää sinun palvelemisesi lisäksi on typerää, naurettavaa ja ajanhaaskausta. Sinun palvelemisesi on suurin onni joka miestä voi kohdata- ei hän sen lisäksi tarvitse elämäänsä mitään hauskuutta eikä varsinkaan mitään muita mielenkiinnon kohteita kuin sinut.
Muista myös olla mustasukkainen kaikesta ja kaikille. Epäile kaikkea. Jos mies haluaa viittä minuuttia enemmän omaa aikaa, se tarkoittaa ettei hän enää rakasta sinua. Luultavasti hän käyttää senkin ajan toisten naisten vokottelemiseen. Muista pyytää miestä tekemään tarkasti tiliä tekemisistään siltä ajalta kun et voi pitää häntä silmällä. Voit myös soitella hänen työpaikalleen ja kieltää häntä olemasta tekemisissä ystäviensä kanssa. Mistä sinä kuitenkaan tiedät, mitä ne siellä tekevät. Eivät mitään hyödyllistä kuitenkaan. Koska sinulla on oikeus tietää kaikki eikä miehellä toisaalta ole mitään salattavaa jos hän ei ole syyllinen, tutki hänen sähköpostinsa, katso hänen kännykkänsä viestit ja pengo hänen taskunsa. Älä vaivaudu peittelemään näitä toimiasi liiaksi. Jos mies yrittää vastustella, se on varma merkki siitä että hänellä on suhde.

9. Kieltäydy hellyydestä Viikolla sinulla on tietysti liian rankkaa jotta voisit ajatellakaan seksiä. Viikonloppuisin sinulla voi olla päänsärkyä tai voit olla muuten vain kärtty. Virttyneisiin vanhoihin vaatteisiin pukeutuminen niin päivin kuin öin on oiva apu. Muista välttää myös koruja, hajuvesiä ja liian ahkeraa suihkussa käymistä. Muista, ettei sinun tarvitse suostua mihinkään ellet ole hulluna intohimosta. Koskaan. Koska hellittely kuten suukottelu, haliminen ja kädestä pitäminen voivat ainakin teoriassa johtaa seksiin, kannattaa niistäkin kieltäytyä pontevasti. Tee miehelle selväksi että hellyys on eläimellisten viettien tuotetta ja että sinä pidät siveyttä suuressa arvossa. Ainakin silloin kun olet kahdestaan oman miehesi kanssa. Muiden seurassa voit toki ottaa rennommin.
Hellyydellä voi myös palkita ja rangaista. Katso, millaisia temppuja saat miehen tekemään kun vihjailet herkästä hetkestä pihdattuasi tarmokkaasti pari viikkoa. Koska sinulla on aina ehdoton oikeus muuttaa mieltäsi ja kieltäytyä koska hyvänsä, voit ainakin joka toisella kerralla kieltäytyä vaikka mies olisi ensin tehnyt mitä (ihan joka kerta ei kuitenkaan kannata kieltäytyä ettei miesparka lakkaisi yrittämästä).
Jos olet jostain syystä antanut periksi, ei peli vielä ole täysin menetetty. Ajattele lahnaa mutaisessa rantakaislikossa ja viimeisiä päivystystuntejaan tekeviä lääkäreitä. Pidä huone pimeänä, älä luovu virttyneestä pyjamastasi ennen kuin on ihan pakko. Kun joudut tekemään sen, muista mainita surullisella äänellä vartalosi puutteista. Katso usein kelloa, ja yritä tehdä kaikilla pienillä keinoilla tiettäväksi että olet pitkästynyt ja hommassa mukana vain silkkaa armeliaisuuttasi.

10. Ole aina täydessä taisteluvalmiudessa Jos mies erehtyy joskus sanomaan mitään mikä voisi tulkita kritiikiksi, saa heti hermokohtaus. Ole aina henkisesti valmistautunut saamaan hermokohtaus. Hermojen menetys on osoitus naisellisesta herkkyydestäsi, eikä siinä ole ainakaan kotioloissa mitään hävettävää.
Älä hetkeäkään epäile että kritiikille voisi koskaan olla minkäänlaista perustetta. Jokainen tyytymättömyyden ilmaus on yritys satuttaa sinua, polkea itsetuntosi maahan ja tyrannisoida sinua. Siihen pitää reagoida näyttävästi ja heti paikalla.
Älä koskaan anna miehen sanoa viimeistä sanaa missään asiassa. Mies on täysin kykenemätön päättämään mistään itsenäisesti, etenkään jos asia koskee mitenkään sinua (ja onko muka olemassa asioita jotka eivät koske?) Miehen tekemien päätösten hyväksyminen on alistumista, ja tunnettua on että alistuva vaimo tekee miehestä tyrannin ja päätyy miehen kynnysmatoksi ennen kuin ehtii kymmeneen laskea. Muista, että “asioista neuvotteleminen” on sekin vain miehen yritys saada oma tahtonsa läpi väittelemällä. Älä mene halpaan. Yksinkertaisinta on, jos sinä päätät kaikesta.

posted under , , |

1 kommenttia:

Dani kirjoitti...

mutta kyllä ne miehetkin osaa nämä samat asiat!!

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments